A V4+WB projekt 2021. február 24-én indította el webinárium-sorozatát, a Hétfa Kutatóintézet vezetésével. A 12 részből álló webinárium-sorozat első része a Horizont Európa (HE) és a Horizont 2020 pályázati programok közötti különbségeket emelte ki. Bobák Fanni, a Hétfa vezető nemzetközi szakértője a „Kutatásmenedzsment-hálózat a V4 és a Nyugat-Balkán országaiban” című nemzetközi projekt koordinátora indította az eseményt, és bemutatta a projekt fő céljait. Ezután Iveta Hermanovská, (Slovak National NCP Coordinator for H2020) ismertette a Horizont Európa pályázati program újdonságait.

Több, mint 70-en csatlakoztak az első webináriumhoz, melyet élőben, a Zoomon és a Facebookon keresztül követhettek a résztvevők. A webinárium-sorozat első része kiválóan keretezte a sorozat egészét, a Horizont Európa pályázati program bemutatásával. Az eseményről készült felvétel elérhető lesz a projekt honlapján is – az erre szolgáló felület néhány hét múlva élesedik az online térben.

A soron következő webináriumok különböző résztémákra fognak fókuszálni. A sorozat célja, hogy a visegrádi, illetve a nyugat-balkáni országok kutatásmenedzsereit és kutatóit támogassa az új pályázati programokon való sikeres részvételben. A webinárium-sorozat további témái ide kattintva érhetők el.

A soron következő webinárium 2021. március 23-án, 10:00-12:00 óra között kerül megrendezésre. A második alkalom előadója Dalibor Drljaca, a Boszniai Szerb Köztársaság Egyetemi Klinikai Központjának és Kutatóintézetének szakértője lesz, aki a pályázatírásra vonatkozó főbb irányelveket és tippeket fogja megosztani a résztvevőkkel.

Már elindult a regisztráció a második webináriumra. A regisztráció ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, a helyek száma pedig korlátozott számban érhető el.