A kutatásmenedzserek európai szövetsége, az EARMA soron következő eseményei is az online térben kerülnek megrendezésre. Nagy örömünkre szolgál, hogy a HÉTFA két eseményen is részt vesz, ahol bemutatjuk a területen elért kutatásainkat és eredményeinket.

Az EARMA (European Association of Research Managers and Administrators) kapcsolatépítési lehetőséget, tanulási platformot biztosít, valamint a jó gyakorlatok és a tapasztalatok megosztására is lehetőséget kínál a tudományos életben, állami és magánszektorban dolgozó kutatásmenedzserek és adminisztrátorok számára.

EARMA Digitális workshop

Az EARMA 2021 március 4-én tartott workshopján a résztvevők körbejárták a kutatásmenedzseri szakma jövőjének témakörét. A digitális workshop során a résztvevők megvitatták a kutatásmenedzserek szerepét, szakmai fejlődési lehetőségeiket, valamint a szakma elismerése felé vezető utat.

Az eseményen meghívott előadóként Zsár Virág, a Hétfa Kutatóintézet irodavezetője is részt vett. A Nemzetközi Projektiroda vezetője megosztotta a HÉTFA kutatásmenedzsment témakörében szerzett kutatási tapasztalatait és elért eredményeit. Az előadás középpontjában a kutatásmenedzser képzések jelenlegi kínálata és akkreditációs lehetőségei álltak.

Az eseményt Simon Kerridge, a Kenti Egyetem kutatási igazgatója és az EARMA igazgatóságának tagja moderálta, aki egyben a foRMAtion tanácsadó testületének is tagja. A résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdéseket feltenni a szakértőknek, illetve részt vehettek a panelbeszélgetéseket követő kapcsolatépítő eseményen is.

EARMA Digitális Konferencia

Az évente megrendezett EARMA konferencia idén online, 2021. április 14-20. között kerül megrendezésre, angol nyelven. Az idei konferencia, amin/melyen a kutatásmenedzsment szakma új kihívásairól fognak a téma neves szakértői előadásokat tartani, az „Új világ, új programok, új kihívások” címet kapta.

A program során a foRMAtion projekt is bemutatásra kerül, „Út a szakmai elismerés felé: foRMAtion oktatási modul és mentorprogram a jövő kutatásmenedzserei számára” címmel. A projektet Zsár Virág fogja ismertetni, kiemelve a foRMAtion által képviselt hiánypótló megoldásokat az oktatási és képzési programok területén. A projekt célja a kutatásmenedzsment szakma ismertté és elismertté tétele, illetve a felsőoktatás és a munkaerőpiac közötti, ezen a területen érzékelhető szakadék megszüntetése. A 15 perces előadás, majd az azt követő beszélgetés április 19-én 13:00-14:00 óra között kerül megrendezésre.

Az EARMA Digitális Konferencián való részvétel részleteiről a rendezvény honlapján érhető el információ.