2020 novemberében indult a “Kutatásmenedzsment-hálózat a V4 és a Nyugat-Balkán országaiban” című nemzetközi projekt, a HÉTFA koordinálásában, a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával. A projekt a kutatásmenedzserek és a kutatók képességeinek fejlesztésével, valamint a kutatásmenedzserek regionális szintű hálózatának megerősítése révén kívánja csökkenteni a régióban tapasztalható hiányosságokat. A projekt fókuszában a V4 országok (Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország), illetve a Nyugat-Balkán országai közül Szerbia, Bosznia-Hercegovina, valamint Észak-Macedónia állnak.

Most februárban indul a projekt 12 részes webinárium-sorozata. A webináriumok a 2021-2027-es pályázati időszakhoz kapcsolódóan nyújtanak gyakorlati támogatást és kapcsolatépítési lehetőséget. Az előadásokat nemzetközi partnereink és meghívott előadók tartják, angol nyelven, 60-90 percben. A webináriumokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A projekt Szakértői Platformján az előadások később is meghallgathatók lesznek (további információ a platformhoz való csatlakozásról itt).

Erre a linkre kattintva érhető el az előadások tervezett listája.

Az első webináriumra február 24-én kerül sor, amire már elindult a regisztráció. Az előadás témája a Horizont 2020 és a Horizont Európa pályázati programok közötti különbségek, felkészülési jó tanácsok lesznek (előadó: Iveta Hermanovská (SK), Slovak National NCP Coordinator for H2020; H2020 NCP for ERC, MSCA, Health and JRC).

Kövesse a projekt Facebook oldalát és honlapját a friss információkért!