Balás Gábor, a HÉTFA ügyvezetője is részt vett a 2020. november 17. és 19. között megrendezett XXVI. Országos Urbanisztikai Konferencia nyitóeseményén. A Magyar Urbanisztikai Társaság és a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszék társszervezésében megvalósuló online program kiemelt témája idén a városok járványhelyzetre adott válaszai voltak. A Konferencia idén a Magyar Tudomány Ünnepének részeként került megrendezésre.

A konferenciát két előadással nyitották meg:

  • Roger Keil, professzor (Faculty of Environmental & Urban Change, York University, Kanada):
    „A járvány után a járvány előtt vagyunk: városkutatás és tervezés bizonytalan és kockázatos időkben” (angol nyelven)
  • Erő Zoltán, Budapest főépítésze: „Folyamatszabályozás városi szinten – Budapest 2020 tavaszán” (angol nyelven)

Az előadások utáni kerekasztal-beszélgetésben Balás Gábor ügyvezető képviselte a HÉTFA Kutatóintézetet, aki 2018 óta a Magyar Urbanisztikai Társaság elnökségi tagja is. A beszélgetés további résztvevői:

  • Roger Keil, professzor, Faculty of Environmental & Urban Change, York University
  • Erő Zoltán, Budapest főépítésze
  • Salamin Géza, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke
  • Moderátor: Kocsis János Balázs, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszékének egyetemi docense, a Magyar Urbanisztikai Társaság alelnöke

Idén a konferenciát a járvány miatt online tartották meg, a kerekasztal-beszélgetés felvétele itt megtekinthető (angol nyelven).

Bővebben a programról ezen a linken olvashat.