A HÉTFA koordinálásában egy újabb nemzetközi projekt indul, “Kutatásmenedzsment-hálózat a V4 és a Nyugat-Balkán országaiban” címmel. A 3 éves projekt a Nemzetközi Visegrádi Alap finanszírozásából valósul meg. A projekt a kutatásmenedzserek és a kutatók képességeinek fejlesztése, valamint a kutatásmenedzserek regionális szintű hálózatának megerősítése révén kívánja csökkenteni a régióban tapasztalható hiányosságokat. A projekt fókuszában a V4 országok (Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország), illetve a Nyugat-Balkán országai közül Szerbia, Bosznia-Hercegovina, valamint Észak-Macedónia állnak.

A projektnyitó rendezvényre 2020. november 5-6-án került sor. Az online projektindító találkozó során a partnerség tagjai megismerkedtek egymással, valamint lefektették a projekt végrehajtásának legfontosabb mérföldköveit. A projekt nagyrészt online fog zajlani, a projekt zárásaképp pedig nemzetközi konferenciát szerveznek Pozsonyban, személyes részvétellel. Online partnertalálkozóra háromhavonta kerül sor.

A nemzetközi partnerség tagjai:

A projekt első tevékenységei között szerepel a közösségi médiaplatformok elindítása, illetve egy 12 részes webinárium-sorozat előkészítése. A webináriumok teljes listája a témákkal és a pontos dátumokkal hamarosan elérhető lesz a honlapon. A projekt keretében egy online Szakértői Platform is létrejön, amely a kutatásmenedzserek együttműködésének megerősítését, valamint készségek fejlesztését célozza.

Amennyiben szeretné figyelemmel kísérni a projektet, valamint a webináriumokat és a szakértői platform elindítását, kövesse weboldalunkat friss információkért!


A HÉTFA büszke arra, hogy immár több projekten keresztül támogathatja a kutatásmenedzser szakma láthatóságát és fejlesztését. További projektjeink a témában:

  • A foRMAtion projekt szintén a kutatásmenedzserek témakörére összpontosít, egy innovatív oktatási modul létrehozásával a kutatásmenedzserek számára a felsőoktatásban(Itt követheti a projektet).
  • A korábbi BESTPRAC COST Action folytatásaként november végén kerül sor az első BESTPRAC-EARMA találkozóra, ahol az európai kutatásmenedzser hálózat további fejlesztési lehetőségeiről lesz szó.