A melostock.hu új megközelítéssel, teljesen díjmentesen kapcsolja össze a munkaadót és a munkavállalót: az állásportál a fizetési igényeket állítja a munka, illetve munkaerő keresés középpontjába.  A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a munkavállaló feltölti a minimum fizetési igényét, a meglévő tapasztalatát, végzettségét és erre a hirdetésre tehetnek ajánlatot a potenciális munkaadók. A munkaadók természetesen nem csak megadni tudják az adott fizetési igényt, hanem jelzést is küldhetnek alacsonyabb ajánlati összegről az adott munkavállalónak, tehát kapcsolat teremtésére van lehetőség a megszokott, formális csatornák felhasználása nélkül.  A rendszer lehetőséget ad nem csak cégeknek, hanem korlátozottabb formában magánszemélyeknek is ajánlattételre, amennyiben magántanárt, bébiszittert, kertészt, takarítónőt stb. keresnének.

A portál a hirdetésekre adott munkaadói ajánlatok alapján, valós idejű és területi alapú statisztikai adataihoz is hozzáférést biztosít mindenki számára, ezzel is segítve a munkavállalókat, munkaadókat, hogy az aktuális kereslet-kínálati piacnak megfelelően tudják magukat pozícionálni.

A HÉTFA Elemző Központ együttműködő partnerként vesz részt az álláskereső portál továbbfejlesztéseiben, két kísérleti projekt keretében, melyek egyaránt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatásával valósulnak meg. Mindkét projekt három tagú konzorciumban szerveződik: a HÉTFA és a melostock.hu portált működtető szervezet mellett tag az Ajka-Devecser és Térsége Ipartestület, illetve a Békéscsabai Ipartestület. A projektekben több munkaerőpiaci szereplő is részt vesz együttműködő partnerként.

A kísérleti projektek célja az állásportál továbbfejlesztése: a bevont cégek munkaadói folyamatosan használják és tesztelik a portált, a HÉTFA szakértői pedig szakmai tanácsadóként segítik a projekt során felmerült tapasztalatok és ötletek feldolgozását és gyakorlatba való átültetését.