A HÉTFA Nemzetközi Projektiroda (NPI) munkatársai és az ifempower projekt konzorciumi partnerei „Hogyan erősítsük a nőkben rejlő vállalkozói potenciált? A vállalkozói gondolkodásmód erősítésének különböző aspektusai az oktatásban és az üzleti életben” címmel tartottak online workshopot a 2020-as EuroScience Open Forumon. A kialakult járványhelyzet miatt a rendezvény hibrid formában került megrendezésre, így a konferencia résztvevői Triesztből élőben is követhették a workshopot.

Az EuroScience Open Forum (ESOF) egy kétévente szerveződő, komoly hagyományokkal rendelkező összeurópai tudományos konferencia a tudományos kutatás és az innováció jegyében. A rendezvény célja, hogy tudományos diskurzust kezdeményezzen a természet-, a humán-, és a társadalomtudomány legújabb eredményeiről és legkurrensebb témáiról.

Az ifempower workshop a Vállalkozói képzés szekció részeként került a programba, azzal a céllal, hogy rávilágítson a vállalkozói gondolkodásmód és a vállalkozói ismeretek oktatásának fontosságára a felsőoktatási intézményekben, különös tekintettel a potenciális női vállalkozók edukációja kapcsán.

  • Az ifempower projekt keretében elkészült, „Női vállalkozók Európában: kihívások, stratégiák és alapelvek”című átfogó szociológiai kutatást Zsár Virág, a HÉTFA NPI koordinátora mutatta be.
  • Ezt követően Gergely Orsolya, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem adjunktusa ismertette az ifempower nemzetközi felsőoktatási modult, továbbá beszélt a vállalkozói képzés fontosságáról és arról is, hogy a koronavírus-járvány milyen kihívások elé állította a projektet.
  • Majd Jürgen Raizner, a Steinbeis Transfer Center East-West Joint-Ventures igazgatója mutatta be a mentorprogramot és a vállalkozói tanácsadó hálózatot, kiemelve a példaképek fontosságát – és egyúttal felhívta a figyelmet az ifempower nemrég indult, női vállalkozók inspiráló sikertörténeteit bemutató videósorozatára.
  • Végül Tóth Fanni Erzsébet, a bécsi Sigmund Freud Egyetem oktatója ismertette az ifempower téli és a nyári egyetemek módszertanát, valamint azokat az eseményeket, amelyek során a résztvevő hallgatók kidolgozzák vállalkozási ötleteiket és felkészülnek azok bemutatására a befektetők illetve üzleti angyalok előtt.
  • A workshopot Bobák Fanni, a HÉTFA NPI szenior nemzetközi szakértője moderálta.

***

A projekttel kapcsolatban további részletek és folyamatosan frissülő információk találhatók az ifempower.eu honlapon. Ha pedig szeretne naprakész lenni a projekt eseményeivel és főbb történéseivel kapcsolatban, iratkozzon fel az és kövesse az ifempower projektet LinkedIn-en, a Facebookon, az Instagramon vagy a Twitteren. Ha bármilyen kérdése vagy ötlete van a lehetséges szinergiákkal kapcsolatban, ne habozzon kapcsolatba lépni a projekt koordinátorokkal!