“Milyen innovációkat kényszeríthet ki a városfejlesztésben és a városok fejlődésében a járványügyi tapasztalat?” címmel került megrendezésre június 18-án 16.00 órakor a Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) következő online kerekasztal-beszélgetése, a HÉTFA szakértőinek részvételével. A teljes beszélgetés visszanézhető itt. 

A beszélgetés azt a kérdést járja körbe, hogy milyen változások, újítások fognak megjelenni városaink fejlődésében a járvány időszakában tapasztaltakból. Vajon a koronavírus-járvány felgyorsít, megakaszt már meglévő folyamatokat vagy egészen új irányokat hoz a városok fejlesztésében, a városok fejlődésében? A beszélgetőpartnerek Kocsis János Balázs, a MUT alelnöke és Baranyai Zsolt a HÉTFA Város- és Területfejlesztési Iroda városszociológusa. A beszélgetést Balás Gábor, a HÉTFA ügyvezetője és a MUT elnökségi tagja moderálja.

A beszélgetéshez a szervezők felvezetőként ajánlják Baranyai Zsolt a témában a Portfolio hasábjain megjelent két írását az átalakuló városhasználatról és a városi közlekedés járványbiztossá tételéről. További infrmációk olvashatók a MUT honlapján.