A HÉTFA Nemzetközi Projektiroda (NPI) munkatársai „Hogyan erősítsük a nőkben rejlő vállalkozói potenciált?” címmel tartanak workshopot az Euroscience Open Forumon 2020 szeptemberében*, Triesztben. Az eseményre már lehet regisztrálni.

Az interaktív workshop kiemelt célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a fiatalokban rejlő vállalkozói potenciál erősítésének fontosságára, különös tekintettel a potenciális női vállalkozókra. A vállalkozói képzés, vagyis a vállalkozói ismeretek és gondolkodásmód oktatása, különösen a felsőoktatási képzési rendszerbe való beemelése sürgető feladat, a vállalkozói szférában tapasztalható nemi egyenlőtlenségek feloldása pedig még inkább.  A workshop során kapcsolódó projektek és kezdeményezések, illetve jógyakorlatok kerülnek bemutatása és megvitatásra, különös tekintettel a HÉTFA NPI koordinálásában megvalósuló, ifempower c. Erasmus+ projektre, melynek célja a fiatal egyetemista nők bátorítása és felkészítése a vállalkozói létre: a projekt keretében egy nemzetközi képzési modult állítanak össze, mentorprogrammal kiegészítve.

Az EuroScience Open Forum (ESOF) egy kétévente megrendezésre kerülő, komoly hagyományokkal rendelkező összeurópai tudományos konferencia, a tudományos kutatás és az innováció jegyében. A konferencia célja, hogy tudományos diskurzust kezdeményezzen a természet-, a humán-, és a társadalomtudomány legújabb eredményeiről és legkurrensebb témáiról.

* Az eredetileg 2020. július 5-9 között megrendezésre kerülő ESOF konferenciát a szervezők a koronavírus okozta helyzet miatt 2020. szeptember 2-6-ra halasztották.