A második ifempower szakértői találkozó 2020 február 5-én került megrendezésre, Portóban, Portugáliában.  A “Hogyan erősítsük a nőkben rejlő vállalkozói potenciált? Tapasztalatcsere és szinergiák a női vállalkozás területén – középpontban a sikeres mentor- és tanácsadó programok” című esemény fő célja az volt, hogy elősegítse a tudás- és tapasztalatcserét, valamint lehetséges szinergiák felfedezését a résztvevők, illetve a bemutatott projektek és kezdeményezések között.

A második szakértői találkozó három téma köré szerveződött: mentorprogramok; vállalkozói tanácsadó hálózat, valamint az inspiráló és tanulságos történetek megosztása. A témaválasztást a projekt előrehaladása indokolja: az ifempower immár túl van a félidőn; elkészült a női vállalkozókat vizsgáló tanulmány, valamint a nemzetközi képzési modul (a tanítási segédlettel kiegészítve), melyet a 2019/2020-as tanév tavaszi félévétől kezdve már tesztelnek a partneregyetemeken. Emellett a mentorprogram és a női vállalkozókat támogató program is összeállt: bevezetésük szintén 2020 tavaszán várható.

Az esemény 57 résztvevővel zajlott, összesen 12 országból, az ifempower partnerség portugál tagja (Sociedade Portuguesa de Inovacao at the Universidade Católica Portuguesa) szervezésében. A szakértői találkozó keretében számos különböző területről érkező előadó (felsőoktatás, civil szféra, önfoglalkoztatás, kutatási, illetve üzleti és start-up szféra) mutatkozott be és osztotta meg a gondolatait – a prezentációk hasznos ötletekkel és támpontokkal szolgáltak a további munkához, a projekteredmények kidolgozásához, véglegesítéséhez. A moderátorok által vezetett interaktív beszélgetések pedig jövőbeli együttműködések alapját jelenthetik.

A szakértői találkozó már 2019 szeptemberében, Sevillában is rendkívül hatékony és sikeres rendezvényformának bizonyult, mind a tudás- és tapasztalatcsere, mind a projekt disszeminációja kapcsán, de különösen a kapcsolatépítés és együttműködés tekintetében. A portoi rendezvény pedig megerősítette ezeket a tapasztalatokat.

A találkozó teljes programja és az előadók listája ide kattintva elérhető; a prezentációk és az előadók rövid bemutatása pedig innen tölthetők le.

Az ifempower következő eseménye Csíkszeredán kerül megrendezésre, augusztus végén. Ennek keretében szervezzük meg a Demo day elnevezésű rendezvényt, ahol az ifempower nyári egyetemen résztvevő diákok mutatják majd be vállalkozási ötleteiket.

A projektről és az eseményekről további információk találhatók az ifempower honlapján. Ha rendszeresen szeretne értesülni a legfrissebb hírekről, itt feliratkozhat a projekt hírlevelére is. Továbbá a projekt közösségi média felületein is számos érdekesség érhető el: LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter. Ha bármilyen javaslata, ötlete lenne, bátran keressen minket a projekt honlapján keresztül.