Elstartolt a foRMAtion: Innovative and smart module FOr potential Research Managers and Administrators in higher educaTION (Innovatív és smart felsőoktatási képzés a potenciális kutatásmenedzserek és kutatási adminisztrátorok részére) c. Erasmus+ projekt, a HÉTFA Nemzetközi Projektiroda koordinálásban. Az első személyes partnertalálkozóra október elején került sor Budapesten. A projektben a Hétfa mellett 7 partnerszervezet vesz részt, összesen 5 uniós tagállamból:

  • Universidade NOVA de Lisboa (PT),
  • Budapesti Corvinus Egyetem (HU),
  • Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (RO)
  • APRE – Agenzia per la Promozione della Ricerca Europea (IT/BE),
  • Sociedade Portuguesa de Inovação (PT),
  • Slovenian Forestry Institute (SI) and
  • Institute of Studies for the Integration of Systems (IT).

Az első partnertalálkozó eredményesnek tekinthető: a partnerek prezentálták a tervezett projekttevékenységeket, továbbá kitűzték a következő találkozó időpontját, melyre 2020 januárjában Portugáliában, Porto városában kerül sor. Ezen az eseményen a konzorcium mellett a kutatásmenedzser szakma képviselői, RMA szakemberek és a projekt tanácsadó testületének tagjai is részt vesznek.

A projekt keretében egy innovatív képzési modul kialakítására kerül sor, mely a kutatásmenedzserek szakmai felkészültségét segíti majd, az egyetemistákat és pályakezdő kutatásmenedzsereket egyaránt megszólítva. Továbbá gyakornoki lehetőséget és intenzív képzési programot is kínál, valamint egy oktatási platform is kidolgozásra kerül. A tét nagy, hiszen a projekt résztvevői maguk is a kutatásmenedzsment szakma képviselői, így különösen fontos, hogy színvonalas, a gyakorlatban is sikeresen és hatékonyan alkalmazható megoldások születhessenek a program végeredményeként.