Október 16-án, a Belügyminisztérium Márványtermében kerül megrendezésre a magyarországi “Buying for Social Impact” c. konferencia, mely a szociális szempontok közbeszerzésben való alkalmazhatóságát tárgyalja. A rendezvény az európai “Buying for Social Impact” projekt keretében kerül megszervezésre, az Európai Bizottság kezdeményezésére a társadalmilag felelős közbeszerzés előmozdítására az Európai Unió tagállamaiban.A projekt 15 európai uniós országot foglal magába, köztük Magyarországot; a HÉTFA is tagja a konferenciát szervező, öt európai szervezetből álló konzorciumnak.*

A konferencia fő célja a közbeszerzési szakemberek, a szakértők, a szociális gazdaság és a szociális vállalkozások közötti konstruktív tapasztalatcsere a társadalmilag felelős közbeszerzés lehetőségeiről a stratégiai társadalmi, környezeti és gazdasági célok elérése érdekében; valamint a társadalmilag felelős közbeszerzések terén a sikeres bevált gyakorlatok megosztása Magyarországon és az EU többi részében. A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tehet meg október 11-ig.

*A konzorcium tagjai: Social Economy Europe (SEE), AEIDL (European Association for Information on Local Development), REVES (European Network of Cities and Regions for the Social Economy), ENSIE (European Network of Social Integration Enterprises) és DIESIS Coop. A magyarországi rendezvény az ENSIE (European Network of Social Integration Enterprises), a HÉTFA Kutatóintézet, a Galileo Progetti Nonprofit Kft. és a Közbeszerzési Hatóság.