„Hogyan vehetünk részt aktívan Európa közös építésében? Mozaik magyar koordinálású projektekről” címmel jelent meg a Tempus Közalapítvány kiadványa, melyben az „ENriCH – Tárd fel európai kulturális örökségedet” projekt is jó gyakorlatként szerepel. A pályázat Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a HÉTFA Nemzetközi Projektiroda munkatársainak szakmai támogatásával készült.

Az ENriCH projekt az Európa a polgárokért program keretében valósult meg, mely a fiatalok és a döntéshozók közti párbeszéd erősítését célozza, különféle tematikák mentén. Jelen projekt az európai kulturális örökség újragondolásának kérdéseit járja körbe – fő célkitűzése, hogy a fiatalok megtudják, mi mindent kapott az ő városuk Európától, és fordítva, mi az, amit az ő városuk tud adni Európának. A pályázat öt ország (Szlovénia, Észtország, Franciaország, Ausztria és Magyarország) részvételével indult 2018 őszén – illeszkedve a kulturális örökség európai évének tematikájához.

A projektben való részvétel egyik fő mozgatórugója Veszprém számára az Európa Kulturális Fővárosa pályázattal való összekapcsolódás volt. A két pályázat célkitűzései szorosan illeszkednek egymáshoz és a város profiljához egyaránt. (Veszprém a balatoni és bakonyi térséggel összefogva viselheti 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet; a pályázat szintén a HÉTFA szakmai támogatásával készült.)