Radnai Zsuzsa, a HÉTFA Nemzetközi Projektiroda projektmenedzsere képviselte cégünket az Európa a Polgárokért Program Közép-Európai Kapcsolatépítő Eseményén (CENE 2018), ahol az ’EU3doms – Vita az Európai Unió négy szabadságának jövőjéről‘ nemzetközi projektet mutatta be.

A CENE idei eseményét október 10-12. között rendezték meg Pozsonyban olyan közép-európai szervezetek és önkormányzatok számára, akik szeretnének többet megtudni az ‘Európa a polgárokért’ uniós programról. A jelenlévők szakmai workshopokon vettek részt, melyek fő célja a tapasztalatcsere és a kapcsolatépítés volt. A szervező országok képviselői egy-egy, az ’Európa a polgárokért’ program keretében megvalósult projektet mutattak be lépésről lépésre; továbbá tanácsokkal és jó gyakorlatokkal segítették a résztvevőket saját projektötleteik kidolgozásában.

Magyarországról az ’EU3doms – Vita az Európai Unió négy szabadságának jövőjéről‘ nemzetközi projekt került bemutatásra, mely öt ország partnerségében valósult meg (Magyarország, Ausztria, Szlovénia, Románia és Szerbia). A projektben hazánkat Hévíz Város Önkormányzata képviselte, munkájukat a HÉTFA Nemzetközi Projektiroda munkatársai támogatták. A projekt tapasztalatcserére és közös gondolkodásra hívta a résztvevő országokat Európa jövőjével kapcsolatban. Egy nemzetközi vita- és előadássorozat került megrendezésre, ami az uniós döntéshozatalban való polgári részvétel lehetőségére és jelentőségére hívta fel a figyelmet. A HÉTFA munkatársai nemcsak a projekt lebonyolításában, hanem szakmai feladatokban is segítették Hévíz Város Önkormányzatát, többek között kérdőíves felmérés és megalapozó háttértanulmány készítésével.