A HÉTFA Nemzetközi Projektirodájának támogatásával valósult meg az ’EU3doms – Vita az Európai Unió négy szabadságának jövőjéről ‘ nemzetközi projekt.

A projekt tapasztalatcserére és közös gondolkodásra hívta a részt vevő országokat: Magyarország mellett Ausztriát, Szlovéniát, Romániát, valamint a még csatlakozásra váró Szerbiát. Hazánkat Hévíz képviselte.
A projekt részeként rendezték meg a hét eseményből álló ’Uniós szabadságok napja’ rendezvénysorozatot. A hévízi program szervezését a HÉTFA Nemzetközi Projektiroda segítette: a nap során egyrészt az uniós szabadságok jövőjét, s az azokat érintő kihívásokat vitatták meg a résztvevők, másrészt a témához kapcsolódó jó gyakorlatokat mutattak be.

A résztvevő országok fiataljainak unióval kapcsolatos véleményéről online felmérés készült a projekt keretében. Ennek eredményeit, valamint a rendezvénysorozat tanulságait egy átfogó kiadvány összegezi, melyet a Kismartonban tartott zárókonferencián mutattak be, nemzeti és uniós döntéshozók ajánlásával. Az összefoglaló tanulmány ide kattintva érhető el.

Az EU3doms projekt az Európa a polgárokért program keretében valósult meg. Több alkalommal bemutatásra került a​z uniós projektek keretében megvalósított​ nemzetközi együttműködés​ek​ sikeres példájaként. Zsár Virág, a HÉTFA Nemzetközi Projektiroda koordinátora ismertette a nyertes pályázatot az Európa Pont által szervezett információs napon. A Tempus Közalapítvány Európa jövője című konferenciáján pedig Kepli József Jánossal, Hévíz alpolgármesterével közösen képviselte az EU3doms projektközösségét. Az Európa a polgárokért program szellemiségének jegyében mindkét esemény az Európa jövőjéről folytatott párbeszédet állította fókuszba, ​kiemelt figyelmet fordítva a fiatalokkal való párbeszédre, s a helyi döntéshozatalba való bevonásukra.