Immár második alkalommal rendezték meg Veszprémben a Közéleti Minikonferenciát, ahol a Balaton-felvidék meghatározó gazdasági, társadalmi és kulturális kérdéseiről tanácskoztak.

Csite András, a HÉTFA Kutatóintézet igazgatója a konferencia két kerekasztal-beszélgetését moderálta. Egyrészt, az Elnéptelenedés és megtartóerő vidéken elnevezésű panelt, mely a falufejlesztés lehetőségeit vette sorra. Másrészt a Kereskedelmi és lakáscélú ingatlanépítések a történelmi borvidéken című beszélgetést, mely az északi parti szőlőföldeket fenyegető beépítés kérdéseit járta körbe. A konferencia további szekciói a középvárosok fiatalokat megtartó erejével és a Balaton körüli zenei rendezvényekkel foglalkoztak.

A rendezvényt azzal a céllal szervezték meg, hogy minél szélesebb nyilvánosság nyerjen betekintést a város és a térség életét meghatározó ügyekbe és formálhassa véleményével azok alakulását. A különböző nézőpontok közelítése is fontos törekvés: a civilek, önkormányzati szereplők, vállalkozók és művészek közötti együttműködés erősítése, támogatása.

A rendezvényről további részleteket olvashat ide kattintva. A hírben szereplő fotót Jokesz Antal készítette.