Czaller László és Geambaşu Réka tanulmánya Vállalkozók és vállalkozások iránti attitűdök az erdélyi magyar középiskolások körében címmel jelent meg a Kisebbségi Szemle legfrissebb számában.

A HÉTFA elemzői a vállalkozók és vállalkozások iránti attitűdöket vizsgálták erdélyi középiskolások szemszögéből. A főbb eredmények szerint az erdélyi magyar középiskolás diákok jövőterveit és pályaválasztással kapcsolatos elképzeléseit kevésbé alakítja a szülői minta követése, sokkal inkább az önmegvalósítás, a társadalmi megbecsültség és a kereset a meghatározó. A megkérdezett fiatalok a nemzetközi átlagnál jóval nagyobb arányban szeretnének vállalkozni. A fiatalok által elképzelt vállalkozókép vegyes. Szerintük a vállalkozó céltudatos, keresi a kiskapukat, alkalmazottaival szemben tisztességes.

A Kisebbségi Szemle friss száma, benne a HÉTFA munkatársainak tanulmányával, ide kattintva érhető el. A kutatás a 2016 – a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve c. program keretében zajlott a Nemzetpolitikai Államtitkárság megbízásából.