Március 1-2 között kétnapos workshopot szervez a Hétfa Hévízen a Transforming your City c. Erasmus+ projekt keretében, Hévíz Város Önkormányzata megbízásából.

A Transforming your City projekt azért jött létre, hogy elősegítse a fiatalok és döntéshozók találkozását és párbeszédét, központi témája a városrehabilitáció. A program keretében minden résztvevő városban kétnapos workshopot tartanak, hogy a résztvevők megismerkedjenek a városok történetével, kultúrájával és együtt gondolkodjanak azon, miként lehet az elhanyagolt, nem eléggé kihasznált tereket, parkokat vagy épületeket úgy integrálni a városi szövetbe, hogy a lakosok, és elsősorban a fiatalok számára vonzó helyszínek legyenek. A projekt egyrészt inspirálhatja a várostervezést, másrészt lehetőséget ad a helyi fiataloknak nemzetközi kapcsolataik erősítésére.

Saint-Omer

A projektnyitó rendezvényre január 23-24. között került sor egy francia kisvárosban, Saint-Omer-ben, ahol a HÉTFA munkatársai, Bobák Fanni projektmenedzser és Szendrei Zsolt építész-urbanista képviselték Hévíz városát.

Soria

Második alkalommal a spanyol Soria városában gyűltek össze a résztvevők február 15-16. között. Itt a HÉTFA munkatársa, Radnai Zsuzsa projektmenedzser mellett a Hévízi Bibó István Gimnázium és Kollégium 11. osztályos tanulója, Horváth Balázs képviselte Hévíz városát. Soria – más kisebb spanyol városokhoz hasonlóan – olyan kihívásokkal néz szembe, mint a fiatalok elvándorlása és az óváros kiüresedése. A város vezetése a helyi ifjúsági tanáccsal együttműködve kezdett a problémákat csillapító hosszú távú terv megvalósításába. A Transforming your City projekt találkozója során a nemzetközi partnerek is bekapcsolódtak abba a közös gondolkozásba, hogyan alakítsák át úgy az óvárost, hogy az zöldebb és minden generáció számára élhetőbb legyen.