A HÉTFA elemzői adnak elő a Nemzetpolitikai Kutatóintézet november 25-i ‘”Megkapaszkodás, gyarapodás, bátorítás. Jelentés a külhoni fiatal magyar vállalkozók helyzetéről – kutatási beszámoló” című konferenciáján a Magyarság Házában.

A rendezvény a „2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve” program keretében, a HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet együttműködésében készült kutatást mutatja be, amely a külhoni magyarok által lakott régiók gazdasági és munkaerő-piaci helyzetére fókuszál.

A konferencián Csite András, a HÉTFA igazgatója Fiatal magyar vállalkozók külhonban címmel a jelentés főbb megállapításait és javaslatait ismerteti. Czaller László, a HÉTFA elemzője a külhoni magyar diákok vállalkozási hajlandóságáról és a vállalkozásalapítással kapcsolatos véleményéről készült felmérést mutatja be. Geambasu Réka, a HÉTFA tudományos főmunkatársa a külhoni magyar vállalkozók és vállalkozások körében készített lekérdezés főbb eredményeiről tart előadást.

Részvételi szándékát, kérjük, az npki@bgazrt.hu e-mail címen jelezze. A konferencia meghívója ide kattintva érhető el.