Idén is sokan voltak kíváncsiak a Kutatók Éjszakája programjaira. A HÉTFA immár harmadik éve erősíti a szervezők csapatát, s idén is Kutatóintézetünk készítette az esemény hatásvizsgálatát.

Az ország egyik legnagyobb tudományos ismeretterjesztő rendezvényét immár 11. alkalommal rendezték meg azzal a céllal, hogy erősítsék a tudományos és a hétköznapi élet közötti kapcsolatot és a fiatalok számára vonzóbbá tegyék a kutatói életpályát.

Minden eddiginél több, közel 160 budapesti és vidéki helyszínen várták az érdeklődőket (például Debrecen, Miskolc, Szeged és Pécs). Egyetemek, középiskolai laborok és kutatóintézetek nyitották ki kapuikat a résztvevők előtt, akik szeptember 30-án személyesen is megtapasztalhatták, hogy milyen kutatónak lenni. Találkozhattak a kutatókkal, interaktív előadások során közelebbről megismerhették a kutatói munkát és életformát, valamint különféle vetélkedők, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében ki is próbálhatták az általuk használt eszközöket.

A HÉTFA munkatársai közreműködnek az esemény hatásainak elemzésében. A helyszíni kérdőíves lekérdezés során 19 színtéren közel 3000 látogató válaszolt kérdéseinkre, amit ezúton is nagyon köszönünk.