A HÉTFA Kutatóintézet stratégiai igazgatója a szakkollégium kormányzati gazdaságtan sávjáért végzett tevékenységét részesült kitüntetésben.

13035691_1104764466242737_218895637_o

A 2008-ban alapított díjjal azokat az oktatókat tüntetik ki, akik a szakkollégium szakmai rendszerének alapját jelentő sávrendszer létrehozásában, koordinálásában és a kurzusok tematikájának kialakításában kiemelkedő szerepet vállaltak.

Az ünnepség a szakkollégium Szakmai Tudományos Tanácsa elnökének köszöntőjével indult, majd a díjazottak a munkásságukat méltató beszédeket követően megtartották székfoglaló előadásukat.

Szepesi Balázs arról beszélt, hogy miként és mire használható a társadalomtudományi tudás. Többek között azt elemezte, milyen egzisztenciális lehetőségeket kínál a magyar társadalomtudományos élet, miért kevés a tudatos társadalmi, intézményi innováció. A kérdéskört több szempontból vizsgálta: meglátásaiban a társadalomtudós objektívebb, és egy tapasztalt elemző szubjektívebb nézőpontja ötvöződött. Kiemelte, hogy az egyik legfontosabb feladat a társadalomtudományi tudás közérthető módon való közvetítése.