Fejlesztéspolitikai kézikönyv jelent meg a HÉTFA Kutatóintézet, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Miniszterelnökség gondozásában Európai Uniós források rendszere 2014-2020. Gyakorlati útmutató pályázóknak és pályáztatóknak címmel.

A kötet közérthetően és átfogó jelleggel mutatja be az uniós támogatási rendszer működését. Gyakorlati útmutatóként szolgál a pályázóknak és a pályáztatóknak egyaránt. Elkészítésének egyik legfőbb motivációja a fejlesztők és a támogatók közötti párbeszéd erősítése.

A kiadvány ismerteti a 2014 utáni pályázási rendszer sajátosságait. A 2007-2013-as és a 2014-2020-as időszak közötti különbségek felvázolásával segít összekötni a már meglévő fejlesztési tapasztalatokat az új intézményrendszer működésének logikájával. A kötet kiemelt figyelmet fordít a vidéki térségek pályázói számára releváns Vidékfejlesztési Program működésének bemutatására is.

A kötet szerzői: Szabó Zsolt, Balás Gábor, Borbás Gabriella, Kiss Gábor, Piross Antal, Potvorszki Gábor, Szerletics Ákos.

A kézikönyv kutatóintézetünkben korlátozott számban elérhető. Rendelési szándékát kérjük, az eukotetrendeles@hetfa.hu email címen jelezze.