Április 16-án mutatták be a frissen elkészült fővárosi Szociális Városrehabilitációs Kézikönyvet. A HÉTFA a Városkutatás Kft. alvállalkozójaként a dokumentum elkészítésének szakmai koordinációjában vett részt.

A kézikönyv a fővárosi kerületek szociális városrehabilitációs projektjeinek megtervezéséhez kínál részletes útmutatót. A szociális városrehabilitáció célja a fizikai környezet megújítása mellett a társadalmi viszonyok jobbítása is. Összetett beavatkozási forma, amely formálja a helyi mikrotársadalmat és környezetének szövetét. Emiatt csak több szakterület együttműködésében tud sikeresen megvalósulni. Ehhez a bonyolult projektszervezéshez próbál segítséget nyújtani a kézikönyv a korábbi években Budapesten és az ország más pontjain lezajlott hasonló projektek és nemzetközi példák tapasztalatai alapján.

A
A kézikönyv a Szociális Városrehabilitációs Tematikus Fejlesztési Program utómunkájaként született meg. Ennek és a többi tematikus fejlesztési programnak a kidolgozása a Fővárosi Önkormányzat koordinációjával a tavalyi év elején kezdődött meg. A cél az volt, hogy a 24 budapesti önkormányzat közös és kiszámítható keretrendszert dolgozzon ki a városrehabilitációs projektek lebonyolítására és összehangolására. A stratégia nyitott partnerségi tervezési folyamatához annak idején a HÉTFA nyújtott szakmai támogatást a Fővárosnak.

Az eseményről a Budapest.hu portál is beszámolt, és a képet is nekik köszönhetjük.