Szepesi Balázs a vállalkozói továbblépés nehézségeiről és lehetőségeiről tartott előadást a Mindennapok szabadsága című beszélgetéssorozat nyitóeseményén.

A Március17 Kör által szervezett rendezvényen Szepesi Balázs felvezető előadásának középpontjába azt a kérdést helyezte, hogyan tud egy átlagos magyar vállalkozás lépésről lépésre előre jutni. A hazai kis- és középcégek és a nagyobb, általában külföldi tulajdonú cégek külön világot alkotnak. Rengeteg az akadály a kisebb cégek számára, termelékenységi hátrányuk is jelentős, mégis sok vállalkozó képes továbblépni. Azzal kell foglalkoznunk, hogyan lehetne ezeket az akadályokat felszámolni, hogyan lehetne a sikeres vállalkozók példáiból tanulni, azok tanulságait beépíteni az állami döntésekbe. Ez a gyakorlatias megközelítés erősítheti meg az érvényesülésbe vetett hitet, ez nyithatja meg a siker útját a kivándorolni, az állammal foglalkozni nem akaró legkisebb fiú meg a falusi szegénylegény számára.

A bevezető előadást beszélgetés követte. Ezen Szepesi Balázs mellett Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója és Kis Ervin Egon, a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület Alapítója vett részt.

Az eseményről részletesebb beszámoló olvasható ide kattintva.