A HÉTFA igazgatója a “Foglalkoztatárs – Társ a foglalkoztatásban” című kiemelt projekt foglalkoztatáspolitikai műhelymunkáin tartott előadást. Csite András a jelenleg működő foglalkoztatási paktumok helyzetét bemutató kutatás első eredményeit ismertette.

Az országban számos helyen működő foglalkoztatási együttműködések (paktumok) célja magán- és közszereplők tevékenységének összehangolása, annak érdekében, hogy a foglalkoztatás bővüljön. A hazai foglalkoztatáspolitika egyik kiemelt szereplője, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. műhelymunkákat szervezett Debrecenben és Székesfehérváron a foglakoztatási együttműködések perspektíváiról. Az együttműködések résztvevői és a foglalkoztatáspolitikában érintett megyei szakemberek tekintették át a következő években rendelkezésre álló források és szakpolitikai törekvések kérdéseit.

Csite András a műhelymunkákon az év első heteiben készült kérdőíves adatfelvétel első eredményeit mutatta be. A felmérés célja az volt, hogy a területtel foglalkozó szakértők helyzetképet kapjanak a jelenleg működő foglalkoztatási paktumok jellemzőiről, tevékenységeiről, eredményeiről. A vizsgálat végleges eredményei várhatóan 2015 márciusának végétől lesznek elérhetőek.

 Csite András előadása ide kattintva érhető el.

Részletesebb beszámoló a debreceni és a székesfehérvári műhelyről.