A HÉTFA egyik alapítója és stratégiai igazgatója, Szepesi Balázs kapta idén a magyarországi és a határainkon túl élő magyar művészeti és tudományos élet kiválóságai részére adományozott Bezerédj-díjat.

Idén huszonnegyedik alkalommal adta át a Bezerédj Alapítvány az egyes művészeti vagy tudományos területeken mutatott kiemelkedő teljesítményeket elismerő, magánalapítású Bezerédj-díjat. A néhány évvel ezelőtt elhunyt, Németországban letelepedett író, Bezerédj Zoltán által létrehozott díjat idén a HÉTFA egyik alapítója és stratégiai igazgatója, Szepesi Balázs kapta.

Szepi_Bezeredj_Dijatado_kisebb

A díjátadó ünnepségen Bezerédi Zoltán színművész, a kuratórium elnöke, majd Csák János, Magyarország korábbi londoni nagykövete mutatta be a díjazott életútját. Csák János kiemelte: olyan ember kapja idén a díjat, akinek munkássága egyben egy valódi szellemi műhely létrejöttéhez, megerősödéséhez is hozzájárult. Hangsúlyozta továbbá annak fontosságát is, hogy Szepesi Balázs munkája mutatja: lehet és érdemes tudásunkkal közösségünk gyarapodásához, továbblépéséhez hozzájárulnunk.