Szeptember negyedik péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké! Végre újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt.Szeptember 28-án, Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások, vetélkedők, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében. A HÉTFA munkatársai idén is közreműködnek a programok előkészítésében.

A kutatók a tudomány csodái mögött álló hétköznapi emberek – ezt hivatott  népszerűsíteni 2012. szeptember 28-án a Kutatók Éjszakája, melynek országos programsorozatán idén is bepillanthatunk szinte minden tudományág "kulisszái" mögé.

Ez nem az unalmas előadások estélye, ezek a programok a kutatókat és életpályájukat, a tudományos módszereket és eredményeket a laikusok számára is érthető és élvezhető formában, interaktív módon, néhol játékos formában mutatják be az érdeklődőknek.

Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló Kutatók Éjszakája Európa-szerte már hetedik esztendeje méltán népszerű tudományos fesztivál, elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalokat szólítja meg.

Hét év alatt a Kutatók Éjszakája hazai látogatottsága több mint tizenötszörösére növekedett, és így Magyarország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozatává vált. Ma már az ország számos pontján, az összes régióban elérhetők az interaktív, tudományosan igényes programok minden korosztály számára.

A programokról, helyszínekről, időpontokról, az esetleges regisztrációról és a kutatókról bővebb információt a www.kutatokejszakaja.hu és a www.facebook.hu/kutatokejszakaja címeken talál.