Elkészült a Közép-Duna Térség gazdaságfejlesztését célzó program, amelynek célkitűzéseiről 2012. április 18-án Dunaújvárosban, a Danuwin 2012 térségfejlesztési konferencián számoltak be a résztvevők.

Dunaújváros és kistérsége továbbra is az ország fejlettebb térségei közé tartozik, és bár az ezredforduló környékén megtapasztalt jelentős visszaesés óta sikerült stabilizálni a helyi gazdaságot, mind a vállalati, mind az ezen alapuló térségi versenyképesség hosszú távon csak a folyamatos innovációk révén tartható fenn. A térségi “főszereplők” – önkormányzatok, a DKIK, a felsőoktatási és ipari résztvevők – közös érdeke, hogy folytatódjon a viszonylagosan nagy arányú gazdasági növekedés, és állandósuljanak annak feltételei. Ennek okán a tavalyelőtt zászlót bontott Közép-Duna Térségi Gazdaságfejlesztési Platform a kezdetek kezdete óta Új DunaPolis Gazdaságfejlesztési Klaszter néven intézményesült, és mint fontos koordináló szervezet elsődleges feladatául tűzte ki a térség gazdaságfejlesztési koncepciójának kialakítását.

A munkálatokban közreműködtek a HÉTFA Elemző Központ munkatársai is. Balás Gábor előadását az alábbi videóra kattitva tekintheti meg (4 óra 13 perctől kezdődően). A kapcsolódó stratégiai dokumentum ide kattintva érhető el!