ADULATION

Felnőttképzés a társadalmi változásért – Erasmus+ Stratégiai partnerség projekt (2020-2022)

 

Összefoglaló

Az „ADULATION – Felnőttképzés a társadalmi változásért” projekt célja a felnőttképzésben oktatók folyamatos szakmai fejlődésének támogatása, különös tekintettel azon kompetenciák fejlesztésére, melyekkel a felnőttképzésben résztvevők társadalmi szerepvállalását támogathatják. Napjainkban a hagyományos oktatási módszerek nem minden esetben vonzóak a felnőttképzésben résztvevők számára. Különösen igaz ez azokra, akik szűkösebb lehetőségekkel rendelkeznek, és ezért gyakran kényelmetlenül érzik magukat hivatalos, formális közegben. A projekt átfogó célja az aktív társadalmi szerepvállalás előmozdítása a felnőttképzés révén, melyet a felnőttképzésben oktatók kompetenciáinak fejlesztésével és képzési lehetőségek biztosításával ér el.

 

Tevékenységek

A projekt a felnőttképzésben dolgozó szakembereket innovatív eszközökkel és módszerekkel ismerteti meg, hogy így segítsék elő a hátrányos helyzetű felnőtt tanulók aktív polgárokká és önkéntesekké válását. A projekt kommunikációs és disszeminációs tevékenységének irányítása mellett a HÉTFA felelős az „A felnőttképzésben oktatók munkájának közéleti dimenziója Cipruson, Belgiumban, Magyarországon és Olaszországban” című tanulmány elkészítéséért. A tanulmány elkészítése mellett a kétéves projekt során a partnerek kézikönyvet dolgoznak ki „Aktív állampolgári kezdeményezések kezelése felnőtt koordinátorokkal és önkéntesekkel” címmel, valamint két digitális eszköztárat a felnőttképzésben oktatók és tanulók kompetenciáinak növelésére. A nagyobb mértékű társadalmi szerepvállalás a társadalmi változások alapja, s mint ilyen, hatással lehet Európa országaira és régióira.

 

Partnerség

Bővebb információ

Elérhető a projekt honlapján.

Hírlevelek

Közösségi média:

Kövesse Facebook oldalunkat, ha érdekes híreket szeretne kapni a projektről és innovációkról a felnőttképzés területén: https://www.facebook.com/AdulationEU

Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram hashtag: #AdulationEU

Grant Agreement number: 2020-1-CY01-KA204-065947