Pannónia Iroda

A HÉTFA Pannónia Iroda a vidéki és külhoni magyarság életét meghatározó folyamatok megértését és javítását tűzte ki célul. A Pannónia Irodában készülő területi kutatások, gazdasági és környezeti elemzések, fejlesztési anyagok és tanácsadói tevékenységek területileg a kistelepülésekre és a vidéki városokra, valamint a kelet-közép-európai régióra fókuszálnak.

Az iroda munkatársai változatos szakmai hátterük (közgazdász, területfejlesztő geográfus, környezetmérnök, szociológus) mellett jelentős helyismerettel rendelkeznek a Kárpát-medence egyes térségeiben. Ezek a tapasztalatok segítik, hogy munkáink során reálisan láthassuk és láttathassuk a valós folyamatokat és mozgatórugókat. A külhoni magyarság megmaradásának és gyarapodásának ügyeit a HÉTFA évtizedek óta nyomon követi és vizsgálja, kutatási tevékenységeink között az utóbbi évek során növekvő hangsúlyt kapva.

A vidéki területfejlesztési tevékenységeink során a Zala és Fejér megyei önkormányzatokkal, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökséggel, illetve több kisebb és nagyobb települési önkormányzattal dolgoztunk már sikerrel együtt. A külhoni projektek megbízói között említhetjük a Miniszterelnökséget, a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösséget és Hargita Megye Tanácsát.

A HÉTFA Pannónia Iroda munkáját Remete Zsuzsa irányítja. Minden kérdést, érdeklődést, megkeresést örömmel fogadunk: pannonia@hetfa.hu

 Referencia munkák

  • Részvétel a Zala megyei foglalkoztatási paktumok stratégiai dokumentumainak elkészítésében és frissítésében (2016-2020)
  • Közreműködés Zala megye területfejlesztési dokumentumainak elkészítésében (2014-2020 és 2021-2027-es tervezési időszak)
  • A Muravidék magyarok által lakott, kétnyelvű területének turisztikai fejlesztését célzó stratégia elkészítése (2018)
  • Közreműködés a Muravidék gazdaságfejlesztési stratégiájának elkészítésében
  • A horvátországi és a muravidéki magyarság demográfiai, társadalmi és gazdasági helyzetéről átfogó elemzés készítése a Külgazdasági és Külügyminisztérium megbízásából (2019)
  • Közreműködés a Keszthely hazavár ifjúságot segítő támogatási programban Keszthely Város Önkormányzata megbízásából (2018)
  • A bécsi magyar gimnázium kialakításának megalapozó vizsgálata a Külgazdasági és Külügyminisztérium megbízásából. (2019)
  • A magyarság által lakott Kárpát-medencei térségek gazdasági helyzetének alakulása a nemzetpolitika megújulásának évtizedében 2010-2020 (2020)