Rólunk

A HÉTFA közpolitikai elemzéssel, gazdaság- és társadalomkutatással, valamint terület- és városfejlesztéssel foglalkozik. A közgazdaságtan, a politikatudomány és a szociológia eredményeit arra használja, hogy jobban megértsük a magyar gazdaság és társadalom sajátosságait, és a magyar államműködés jellemzőit – ezzel célja, hogy segítse Magyarország fontosabb köz- és magánszereplőit tevékenységük minél magasabb minőségű elvégzésében. A 2009-ben alakított HÉTFA ma 25 belsős munkatárssal és 15 állandó szakértővel végzi tevékenységét.

A HÉTFA az elmúlt években számos területen halmozott fel értékes tapasztalatokat. Főbb tevékenységi területeink:

  • kormányzati és önkormányzati stratégiák kialakítása,
  • kormányzati döntések, illetve gazdasági, társadalmi témák elemzése,
  • értékelések és hatásvizsgálatok készítése,
  • a helyi döntéshozók és az érintettek közti együttműködések kialakítása,
  • szervezeti átalakítások támogatása,
  • kormányzáshoz és vállalkozásokhoz kapcsolódó nemzetközi kutatások,
  • az elemzési és kutatási eredmények közérthető bemutatása.

A Város- és Területfejlesztési Irodán keresztül a HÉTFA aktívan segíti a területi szereplőket, települési és megyei önkormányzatokat. Közreműködünk programjaik, projektjeik kialakításában illetve fejlesztésében, a koncepcióalkotástól a projektek megvalósításának menedzsmentjéig. Nemzetközi Projektirodánkon keresztül kormányzati, önkormányzati és civil szereplőknek nyújtunk támogatást. Nemzetközi kapcsolataik fejlesztésében, nemzetközi projektjeik kidolgozásában, valamint partnerkeresésben, nyertes projektjeik megvalósításában és lebonyolításában segítünk.

A HÉTFA Kutatóintézetben régóta elkötelezettek vagyunk, hogy a kutatásaink és az elemzéseink során napvilágra kerülő eredményeket a közvélemény számára elérhetővé tegyük, azokkal párbeszédet kezdeményezzünk. Fontosnak tarjuk, hogy a magyar társadalom és gazdaság működéséről, folyamatairól több szó essen a közbeszédben. 2015 májusa és 2018 novembere között a HÉTFA jelentette meg az Összkép online magazint, melynek elindulására és sikerei büszkék vagyunk.

A HÉTFA szakértői elkötelezettek, hogy tudásukkal támogassák a közügyek és a gazdaság döntéshozóit és döntés-előkészítőit mind országos, mind pedig helyi ügyekben. A HÉTFA ehhez a korábban elvégzett munkák tapasztalatát, széleskörű, számos szakterületet átfogó szakértői bázisát és elkötelezettségét tudja felajánlani.

Szakmai partnereink között tudhatjuk a Miniszterelnökséget, az Emberi Erőforrások Minisztériumát, a Nemzetgazdasági Minisztériumot, a Gazdasági Versenyhivatalt és számos más központi kormányzati szervet. Rendszeresen részt veszünk európai szakmai együttműködésekben és széleskörű kapcsolatrendszert építettünk ki a Kárpát-medencében és a tágabb régióban.

Minden kérdést, érdeklődést, megkeresést örömmel fogadunk: info@hetfa.hu