Közpolitikai és Hatásvizsgálati Iroda

A HÉTFA Közpolitikai és Hatásvizsgálati Iroda tevékenysége három erősségre épít: tapasztalat, tudományos megalapozottság és hivatástudat. Elemzőink, kutatóink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek kutatóként elemzőként, közszolgálati vezetőként. Elemzési tevékenységeink erősen építenek a közgazdaságtan, a politikatudomány és a szociológia eredményeire, módszertani alapjaira. A HÉTFA működésének, fejlesztésének, új kollégáink és szakmai partnereink kiválasztásának alapelve a tény- és szakszerűségre, alaposságra, használhatóságra és eredményorientáltságra fókuszáló elemzői hivatástudat.

Sokrétű elemzői tevékenységünk főbb témái a következők:

  • Értékelések és hatásvizsgálatok – makromodellezési, statisztikai, kvalitatív és participatív módszerekkel
  • Helyzetértékelések, koncepciók, stratégiák, programok készítése, továbbfejlesztése
  • Elemzési módszertanok, útmutatók fejlesztése, bevezetésük és alkalmazásuk támogatása
  • Intézményfejlesztések, szerkezeti átalakítások támogatása
  • Közpolitikai elemzések a következő területeken: adózás, felsőoktatás, fenntarthatóság, foglalkoztatás, külhoni magyar ügyek, közigazgatás szervezés, köznevelés, kreatívipar, szociálpolitika, uniós fejlesztési források, területfejlesztés, vállalkozás, versenyképesség.
  • Közpolitikához kapcsolódó tudományos kutatások
  • A közpolitika működésével kapcsolatos képzések, ismeretterjesztő tevékenységek

Fontos partnereink között tudhatjuk többek között az Emberi Erőforrások Minisztériumát, a Nemzetgazdasági Minisztériumot, a Miniszterelnökséget, a Gazdasági Versenyhivatalt, a Közszolgálati Egyetemet, a Budapesti Corvinus Egyetemet.

Minden kérdést, érdeklődést, megkeresést örömmel fogadunk: info@hetfa.hu