A HÉTFA Kutatóintézet 2023. május 9-én rendezi meg az RM ROADMAP Horizont Európa projekt első nagyköveti találkozóját. A projekt célja, hogy meghatározza az európai kutatásmenedzsment szakma jövőjét, keretrendrendszerét és stratégiáját, a döntéshozók irányába pedig közvetítse a kutatásmenedzsment szakma hozzáadott értékét és elismertségét, valamint, hogy előkészítse a szakma további fejlődését célzó intézkedéseket. A projektet a Kutatásmenedzserek Európai Szövetsége (European Association of Research Managers and Administrators – EARMA) koordinálja.

Május 9-én közel 40 országból 70 kiválasztott RM ROADMAP Nagykövet érkezik Budapestre. Az esemény lehetőséget biztosít a szakmai kapcsolatépítésre, a résztvevők emellett képzésen is részt vehetnek.

A találkozón sor kerül a kutatásmenedzsment európai szintű kezdeményezéseinek bemutatására, ideértve az Európai Kutatási Térség (ERA) 17. Akciót, amelynek végrehajtásában Magyarország társ-szponzori szerepet vállalt.

Az esemény online is követhető, azonban regisztrációhoz kötött. Személyes részvételhez ezen a linken keresztül lehet regisztrálni.

Bővebb információ: rm-roadmap@hetfa.hu