2020. október 8-án, online formátumban mutatjuk be friss kutatásunk eredményeit a SEED Alapítvány Online Vállalkozói Fórumán. A magyarországi kutatás eredményeiről Koltai Luca, a Hétfa Közpolitikai és Hatásvizsgálati Irodájának vezetője és Geambaşu Réka, a Hétfa Kutatóintézet és a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem tudományos főmunkatársa számolnak be.

A Hétfa Kutatóintézet nemzetközi partnerei támogatásával hazai és nemzetközi szinten is vizsgálta a női vállalkozók helyzetét az elmúlt hónapok járvány sújtotta körülményeinek tükrében. A 2020 nyarán végzett kutatás kérdőíves felmérésen és személyes interjúkon alapult, fő fókusza a női vállalkozók új élethelyzetének vizsgálata és a tapasztalatok – nehézségek és sikeres stratégiák – nemzetközi összehasonlítása volt.

A magyar kutatás előzetes eredményeit a Portfolio gazdasági portál is közzétette, illetve a kutatás összefoglalóját honlapunkon is elérhetővé tettük. A nemzetközi kutatásról szóló riport a jövő héten jelenik meg, ami országos szinten Ausztria, Szerbia, Csehország, Bulgária és Németország; régiós szinten pedig Erdély és Andalúzia vállalkozónőinek körében végzett felmérés eredményeit mutatja be.

 

Részletek az eseményről:

Az Online Vállalkozói Fórumon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2020. október 08., csütörtök, 17:30-19:00
Jelentkezési határidő: 2020. október 08. 12:00
Regisztrációs link