Nemzetközi projektek

A HÉTFA munkatársa részt vett a Kutatásmenedzsment Szakmai Napon

A HÉTFA munkatársa részt vett a Kutatásmenedzsment Szakmai Napon

A HÉTFA Nemzetközi Projektiroda munkatársa, Jaksa Renáta is részt vett a 2023. szeptember 18-án megrendezett 1. Kutatásmenedzsment Szakmai Napon.

Hazai viszonylatban a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) számos intézkedéssel támogatta és támogatja a magyar kutatásmenedzsment szakemberek szakmai fejlődését, ismereteik bővítését, munkájuk intézményi, hazai és nemzetközi elismertségét. Az NKFIH 2023. szeptember 18-án, hagyományteremtő módon megtartotta az 1. Kutatásmenedzsment Szakmai Napot, melynek célja a szakmai diskurzus erősítése mellett a magyar kutatásmenedzserek egymás közti kapcsolattartás és közösségépítésé segítése volt.

A kutatásmenedzsment szakmára, valamint a kutatásmenedzser szakemberek jelentőségére a kutatási és innovációs ökoszisztémában egyre több figyelem irányul, mind európai, mind nemzeti szinten. Mindezt bizonyítják az olyan európai szintű kezdeményezések, mint például az Európai Kutatási Térség (ERA) 17. Akciója (Research Management Initiative), az RM ROADMAP néven futó Horizont Európa projekt, melyben a HÉTFA partnerként vesz részt, illetve a CARDEA projekt.  A HÉTFA másik jelenleg futó kutatásmenedzsmenttel kapcsolatos projektje a V4 és Nyugat-Balkán országaira összpontosít, a projekt első szakmai rendezvényére október 17-18-án kerül sor Pozsonyban. A projektet a Visegrádi Alap támogatja.

Pályázati lehetőség RM ROADMAP nagyköveti pozícióra az európai kutatásmenedzsment szakma jövőjéért

Pályázati lehetőség RM ROADMAP nagyköveti pozícióra az európai kutatásmenedzsment szakma jövőjéért

A RM ROADMAP néven futó Horizont Európa projekt célja, hogy megalkossa az európai kutatásmenedzsment szakma jövőjét segítő keretrendszert, stratégiát és az ezek megvalósítását támogató közösséget. A HÉTFA Kutatóintézet partnerként vesz részt a projektben, a konzorciumot az EARMA (Kutatásmenedzserek Európai Szövetség) koordinálja.

Az RM ROADMAP nagyköveti felhívására a jelentkezési határidő 2023. február 24. A kiválasztott szakemberek országukat RM ROADMAP nagykövetként képviselve képzést és kapcsolatépítési lehetőséget kapnak, valamint lehetőségük lesz alakítani az európai kutatásmenedzsment szakma jövőjét. A projekt futamideje alatt előreláthatólag három nagyköveti találkozóra kerül sor Budapesten (2023. május 9-10.), Lisszabonban és Brüsszelben.

A bővebb információ és a jelentkezési lap a projekt weboldalán érhető el.

Aktualitásokért kövesse a projekt LinkedIn és Twitter oldalát!