Kutatás

Elkészült a HÉTFA Reziliencia Platformja

Elkészült a HÉTFA Reziliencia Platformja

Elkészült a HÉTFA Reziliencia Platform, ami a célból jött létre, hogy összegezze a HÉTFA munkatársainak területi rezilienciához, élhetőséghez, fejlettséghez kapcsolódó eredményeit. Tudományos kutatásokon és szakpolitikai elemzéseken alapuló munkáink látványos adatvizualizációk segítségével közérthetően mutatják be Európa, Magyarország, valamint egyes hazai térségek és települések előtt álló fő kihívásokat, valamint az azokra adható szakpolitikai válaszokat. Célunk egy olyan tudástár létrehozása és folyamatos fejlesztése, ami egyszerre mutatja be a tudomány szereplői számára a kutatóink által elért eredményeket, és egyszerre szolgál segédeszközként a szakpolitika számára. Platformunk hasznosítható tudást nyújt a különböző szinteken lévő döntéshozók számára, amely hozzásegítheti az ország, valamint egyes hazai térségek és települések ellenállóképességének növelését, külső sokkhatásokkal szembeni sérülékenységük csökkentését. bővebben…

Bemutatták a HÉTFA által koordinált foRMAtion projektet a The Grant című podcast sorozatban

Bemutatták a HÉTFA által koordinált foRMAtion projektet a The Grant című podcast sorozatban

A The Grant című podcast vendége volt Zsár Virág, a HÉTFA Kutatóintézet vezető tanácsadója. Niels Tudor-Vinther, a podcast házigazdája egy kétrészes sorozat keretében beszélgetett Virággal a foRMAtion projektről.

A beszélgetés során számos téma és kérdés szóba került az Erasmus+ Programról, a kutatásmenedzsment képzés kialakításáról egyetemi hallgatók számára, valamint a projekt megvalósításának örömeiről és nehézségeiről. A két epizódban számos tanács, információ és javaslat is elhangzik arra vonatkozóan, hogy mire érdemes figyelni az Európai Unió által finanszírozott oktatási vagy kutatási projektek során.

A kutatásmenedzsment és a Horizont Európa projektek iránt érdeklődők a podcast többi részében is hasznos információkat és tippeket gyűjthetnek európai kutatásmenedzsment és projektmenedzser szakértőktől a pályázásról és a támogatott projektek megvalósításáról.

A podcast itt érhető el.

Bővebb információ a foRMAtion projektről itt érhető el.