Elkészült a HÉTFA Reziliencia Platform, ami a célból jött létre, hogy összegezze a HÉTFA munkatársainak területi rezilienciához, élhetőséghez, fejlettséghez kapcsolódó eredményeit. Tudományos kutatásokon és szakpolitikai elemzéseken alapuló munkáink látványos adatvizualizációk segítségével közérthetően mutatják be Európa, Magyarország, valamint egyes hazai térségek és települések előtt álló fő kihívásokat, valamint az azokra adható szakpolitikai válaszokat. Célunk egy olyan tudástár létrehozása és folyamatos fejlesztése, ami egyszerre mutatja be a tudomány szereplői számára a kutatóink által elért eredményeket, és egyszerre szolgál segédeszközként a szakpolitika számára. Platformunk hasznosítható tudást nyújt a különböző szinteken lévő döntéshozók számára, amely hozzásegítheti az ország, valamint egyes hazai térségek és települések ellenállóképességének növelését, külső sokkhatásokkal szembeni sérülékenységük csökkentését.

A HÉTFA Reziliencia Platformnak két fő felülete van. A Térképtárban főbb témakörökbe rendezve elérhetők a HÉTFA elemzései és kutatásai során létrehozott térképi ábrázolások, amelyek interaktív eszközként segítik egyes európai és hazai jelenségek értelmezését. A platform Kutatási anyagok felületén pedig a HÉTFA munkatársainak a XXI. század kihívásaihoz kapcsolódó területi kutatási és területfejlesztési elemzései kerülnek bemutatásra. A felületen jelenleg a COVID-19 járványhoz kapcsolódó anyagok szerepelnek, ám célunk a platform folyamatos fejlesztése: a klímaváltozással szembeni ellenállóképesség, egyes települések és térségek által kínált életminőségi egyenlőtlenségek, vagy a hazai agglomerációk túlzsúfolódása egyaránt olyan témakörök, amelyek a közeljövőben megjelennek a platformunkon.

A HÉTFA Reziliencia Platform az Innovációs és Technológiai Minisztérium KDP-2021 kódszámú Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíj Programjának a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott szakmai támogatásával készült