A HÉTFA Kutatóintézet idén is aktívan közreműködik a Kutatók Éjszakája programsorozat előkészítésében, továbbá az előző évekhez hasonlóan ismét munkatársaink készítik az esemény hatásvizsgálatát.

A szervezők szeptember 27-28-án interaktív előadásokkal, vetélkedőkkel és kiállításokkal várják az érdeklődőket; a rendezvény fő célja, hogy népszerűsítse a kutatói hivatást, növelje a szakma elismertségét. A 2005 óta minden évben megrendezésre kerülő esemény immár 260 budapesti és vidéki helyszínen várja az érdeklődőket, több mint 2600 programmal.

A rendezvényen minden tudományterület képviselteti magát, rendkívül széles programkínálattal: előadások, workshopok, beszélgetések, kiállítások, tárlatvezetések, kísérletek, laborlátogatások, bemutatók, versenyek, filmvetítések és kreatív foglalkozások közül választhatnak az érdeklődők.

A Kutatók Éjszakája Európa-szerte megvalósuló projekt, amelyet az Európai Bizottság támogat a Horizont 2020 / Marie Skłodowska-Curie program keretében. Magyarországon összeszokott konzorcium szervezi a programokat; az esemény hatásvizsgálatát pedig 2013 óta minden évben, így idén is a HÉTFA Kutatóintézetünk készíti. A projektet az RCISD Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont koordinálja, a partnerség tagjai kutatóintézetünk mellett a Bay Zoltán Nonprofit Kft., a Nők a Tudományban Egyesület, valamint a TIT Tudományos Ismeretterjesztő Társulat.

A programokról, helyszínekről, időpontokról, regisztrációról és magukról a kutatókról bővebb információ a Kutatók Éjszakája hivatalos honlapján, valamint Facebook-oldalán található.

Kiemelt kép: Pixabay