Szakmai és a tudományos közönség előtt is bemutattuk a HÉTFA a Belügyminisztérium megbízásából készített új kutatását, mely a közfoglalkoztatásnak, mint munkaerőpiaci, szociális és településfejlesztési eszköznek a helyi gazdaságra és társadalomra gyakorolt hatásait térképezi fel. A kutatásról bővebben beszámoltunk honlapunkon, a vizsgálat eredményeiről készített részletes összefoglaló pedig ide kattintva olvasható.

A tanulmány szerzői november 7-én a Belügyminisztérium Márványaulájában mutatták be a vizsgálat főbb eredményeit.
A szakmai közönséget megszólító esemény a HÉTFA Kutatóintézet, a Belügyminisztérium Statisztikai, Elemzési és Monitoring Főosztálya és a Belügyi Tudományos Tanács Közfoglalkoztatási Munkacsoportja közös szervezésében valósult meg. A konferencián elhangzott előadás prezentációja ide kattintva érhető el.

Koltai Luca, a HÉTFA Közpolitikai és Hatásvizsgálati Irodájának vezető tanácsadója, a kutatás vezetője mutatta be a kutatás kereteit és szakpolitikai ajánlásait, Dr. Csoba Judit a Debreceni Egyetem docense a kutatás foglalkoztatási hatásokkal, tranzitjelleggel és reintegrációval kapcsolatos tapasztalatairól beszélt, dr. Váradi Mónika az MTA KRTK munkatársa a helyi társadalmi és közösségi hatásokat mutatta be, Rácz Katalin az Agrárgazdasági Kutatóintézet munkatársa az értékteremtésről és gazdasági hatásokról beszélt, Németh Nándor a Máltai Szeretetszolgálat munkatársa pedig a közfoglalkoztatás és a felzárkóztatás összekapcsolódásának lehetőségeit foglalta össze.

A tudományos közönség november 9-én, az MTA KRTK Közgazdaság-tudományi Intézet és az MTA Emberi Erőforrások Gazdaságtana Tudományos Bizottsága által rendezett, „Munka- és oktatásgazdaságtan: újabb eredmények 2018” című szakmai konferencián ismerhette meg kutatásunkat. Koltai Luca a ’Jóléti rendszerek, társadalmi intézmények’ szekcióban mutatta be az eredményeket. A szekciót Köllő János vezette, a felkért hozzászóló Kálmán Judit volt.