A Kutatók Éjszakája idén első alkalommal két napon keresztül enged bepillantást a kutatók zártnak hitt világába: szeptember 28-29-én országszerte több mint 2500 programmal készülnek. A HÉTFA 2018-ban is tagja az eseményt szervezéséért felelős konzorciumnak, és ismét kollégáink készítik a rendezvény hatásvizsgálatát – akárcsak az elmúlt 8 évben.

2018 a kulturális örökség európai éve, emiatt idén több budapesti és vidéki múzeum is részt vesz az eseményen, többek között a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Közlekedési és Műszaki Múzeum. A végleges programok szeptember 4. éjfélig kerülnek fel a Kutatók Éjszakája honlapjára. A programokra szeptember 12-től lehet regisztrálni, de addig is érdemes követni a Facebook oldalt, hiszen a rendezvény számos más, a témához kapcsolódó eseményt és érdekességet tartogat.

Az Európai Bizottság által kezdeményezett eseménysorozat célja, hogy a szélesebb közvéleménynek is megmutassák a kutatás és innováció (K+I) jelentőségét és vonzóvá tegyék a kutatói életpályát. Az EU Horizont 2020 / Marie Skłodowska-Curie programjának támogatásával Magyarországon immár több éve összeszokott konzorcium szervezi a Kutatók Éjszakája programjait. A projektet az RCISD Regionális Információs és Fejlesztő Tudásközpont koordinálja, a partnerség tagjai a HÉTFA Kutatóintézet mellett a Bay Zoltán Nonprofit Kft., a Nők a Tudományban Egyesület, valamint a TIT Tudományos Ismeretterjesztő Társulat.