2017-ben további tanulmányokkal bővült a HÉTFA Műhelytanulmány sorozata.

Mike Károly és Kiss Gábor Beyond the Informal/Formal Divide: How do Firms Combine Contract-enforcement Institutions? című tanulmánya a szerződés-kikényszerítő intézmények és a cégek közötti együttműködéseket vizsgálja.

Geambaşu Réka A külhoni magyar családi vállalkozások a számok tükrében című munkája a Kárpát-medencében működő családi vállalkozásokra vonatkozó tudást bővíti. A tanulmány a család és vállalkozás kapcsolatát, a cég működése során használt (családi) humántőkét, valamint a menedzsmenttel, stratégiával és utódlással kapcsolatos kérdéseket vizsgálja.

Major Klára és Szabó Tamás Credit capacity of Hungarian firms című műhelytanulmánya a magyar cégek hitelkapacitását vizsgálja 2009 és 2013 között, közel 35 ezer hazai cég adatain keresztül.

Herczeg Bálint Az érettségi megszerzésének költség-haszon elemzése című írása a kora gyermekkori fejlesztések, oktatási programok hosszú távú hasznait becsüli és veti össze a gyermek-, illetve fiatalkorban felmerülő költségekkel, a magyar Biztos Kezdet Gyerekház Program példáján keresztül.

A 2007–2013 közötti EU-s támogatások hatása a vállalatok foglalkoztatására, beruházásaira és bruttó hozzáadott értékre című közös tanulmányában Bördős Katalin és Herczeg Bálint arra keresi a választ, hogy a 2007 és 2013 közötti fejlesztéspolitikai támogatások milyen mértékben növelték a vállalatok hozzáadott értékét, hoztak létre új beruházásokat, illetve munkahelyeket.

Iváncsics Vera és Szendrei Zsolt a Millenáris Park bővítésének várható gazdasági-társadalmi-környezeti hatásait elemezték, illetve előzetes költség-hasznon elemzést készítettek a projektről Mennyit ér egy park? Előzetes hatásvizsgálat és költség-haszon elemzési módszertan a Millenáris Széllkapu példáján bemutatva című munkájukban. A Millenáris Széllkapu integrált zöldfelület-fejlesztési program eredményeként a korábbi Ganz gyár területén egy kortárs közpark jön létre, kiegészítve a Millenáris Park meglévő területét és szervesen összeépülve azzal. LINK

Bobák Fanni, Geambaşu Réka, Radnai Zsuzsa és Zsár Virág Female entrepreneurs – women in enterprises: Motivation, work-life balance, challenges című tanulmánya magyar női vállalkozókkal készített interjú alapján vizsgálja, hogy mi motiválja a nőket saját vállalkozásuk elindításában. A műhelytanulmányról az Összkép magazinban is írtunk, a cikk itt olvasható.

A műhelytanulmány-sorozat a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.