Tematikus fejlesztési programok Budapesten

logo2014 tavaszán a HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ szakértői támogatásával három témakörben sikerült közös stratégiát kialakítani Budapest Főváros Önkormányzata és a kerületi önkormányzatok között. E három Tematikus Fejlesztési Program (TFP) a barnamezős területek, a szociális városrehabilitáció és a Duna menti területek fejlesztését célozta és a célok mellet a projektek kiválasztásának menetét és irányelveit, illetve egy előzetes projektlistát is tartalmaz.

A HÉTFA szakértői a projekt során végig háttértámogatást nyújtottak a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztálya számára, így közreműködtek a folyamat megtervezésében, az egyeztetések előkészítésében és lebonyolításában és a végső programdokumentumok elkészítésében is

A  partnerségi tervezés sikerét mutatja, hogy az elkészült három programot a kerületi polgármesterek egyhangúlag támogatták és a június 30-i Fővárosi Közgyűlés nagy többséggel fogadta el azokat.

A programdokumentumok elérhetőek Budapest honlapjának fejlesztési aloldalán, vagy a partnerségi tervezés saját honlapján is, ahol további, a tervezési folyamatot bemutató részletek is megismerhetőek.