Kutatási programjaink

A HÉTFA programjai az együttműködő tudásszerzés kereteit jelentik: témákat, közös tapasztalatot, jó példákat és együttgondolkodási lehetőségeket. Programjainkkal partnerséget építünk, közös munkára, elmélyülésre hívjuk az akadémia és a sajtó munkatársait is. Programjaink a problémák, az okok, az összefüggéseket és a jó tapasztalatok gyarapodó tudásbázisai. Programjaink keretében nyilvánosan számolunk be eredményeinkről, segítségükkel vonunk be fiatalokat a közös munkába, s segítünk nekik közösségeink megismerésében. A HÉTFA programjaival igényesen, megalapozottan, a külföldi tapasztalatokat feltérképezve és figyelembe véve, a hazai és külföldi jó példák megismerése és megismertetése révén kívánjuk szolgálni közösségünk gyarapodását.

A HÉTFA programjai:

“Közösségi versenyképesség” Azoknak, akik új kezdeményezéseket indítanak, munkahelyet teremtenek, új szervezeteket alkotnak, fejlesztenek.

“Jó kormányzás” A köz gondjait enyhíteni, a problémákat szakszerűen megoldani kívánó közigazgatási szakembereknek a HÉTFA Csoport tagjával, a HÉTFA Elemző Központtal együttműködve.

“Területi harmónia” A sokszínű lokális világokat felfedezni, a területi folyamatok összefüggéseit megérteni kívánóknak a HÉTFA Csoport tagjával, a Pannon.Elemző Irodával együttműködve.