HÉTFA

A HÉTFA Kutatóintézet gazdaság- és társadalomkutatással foglalkozó, hazai magánalapítású intézmény. A HÉTFA Csoport tagja a Kutatóintézet mellett a Pannon.Elemző Iroda és a HÉTFA Elemző Központ. A Pannon.Elemző jellemzően területi és vidékkutatással foglalkozik, míg a HÉTFA Elemző Központ kormányzással kapcsolatos elemzéseket végez.

A HÉTFA küldetése Magyarország megismerése. Hazánk vágyait, kínlódásait, eredményeit és kudarcait, az előttünk álló kihívásokat, lehetőségeket kívánjuk feltárni. Felfedezni akarunk, s a közösen megszerzett tudásra építve változtatni, jobbítani. Használható tudást igyekszünk a közügyek döntéshozói kezébe adni, s hiszünk abban, hogy használható tudás csak közösségben, egymásra figyelve és egymás tapasztalatát megismerve szerezhető. Valljuk, a közös problémamegoldás során megszülető javaslatok felelősséget is jelentenek: a megvalósítás következményiért a kidolgozásban részt vállalóknak is felelősséget kell vállalniuk.

A HÉTFA az elmúlt öt  évben nagy tapasztalatot szerzett kormányzati és önkormányzati stratégiák kialakításában, szervezeti átalakítások támogatásában, kormányzati döntések elemzésében, értékelések elvégzésben, a helyi döntéshozók és az érintettek közötti együttműködések kialakításában, a kormányzáshoz kapcsolódó nemzetközi kutatások lebonyolításában. A HÉTFA szakértői elkötelezettek, hogy tudásukkal támogassák a közügyek döntéshozóit és döntés előkészítőit mind országos, mind pedig helyi ügyekben. A HÉTFA ehhez a korábban elvégzett munkák tapasztalatát, széleskörű, számos szakterületet átfogó szakértői bázisát és elkötelezettségét tudja felajánlani.

HÉTFA tájékoztató kiadvány